Kategóriák
Testápolók

Természetes hatóanyagú testápolók

Aloe Vera Gél

Az évszázadok során, világszerte emberek milliói használták a természetes aloé verát bőrük irritációinak csökkentésére. A Nutriance Aloe Vera Gel tiszta aloé vera, kamilla, hárs, búzavirág, és orbáncfű kivonat, allantoin és gyűrűvirág (kalendula) gazdag kombinációjával serkenti a sejtmegújulást, B5-provitamin (pantenol) tartalma pedig lággyá varázsolja a bőrt.

Kategóriák
Emésztőrendszer

Emésztőrendszer

Az antioxidánsok szerepe a gyomor és bélrendszer betegségeiben

Számos táplálkozási tényezővel magyarázzák a vastagbél-daganatok kifejlődésének okát. A főbb magyarázatok közé tartozik a hazai magas fehérje- és zsírfogyasztás, az alacsony diétásrost- fogyasztás és az antioxidánsok fogyasztásának hiánya. Ismeretes, hogy 100 g fehérjefogyasztás estén már már fokozódhat a szervezetben a nitrátképződés. A  zsírok fogyasztása elősegíti az epesavak elválasztását, amely a colonban történt pangása következtében másodlagos epesavvá alakul, amely már rákkeltő hatással rendelkezik. Az alacsony antioxidáns- ellátást bizonyítják a hazai felmérések is.

3+2+1

 

A hazai lakosság marginális antioxidáns táplálkozására jellemző, az Első Magyarországi Reprezentációs Táplálkozási Vizsgálatok szerint, hogy C- vitaminból a vizsgált személyek 60%-a a javasolt 60 mg- nál kevesebbet fogyaszt. A vizsgált személyeknél a fehérvérsejtek C- vitamin szintje a férfiak 39, a nők 34%-ánál volt alacsonyabb a kívánatosnál.

Hasonlóan ítélhető meg az A- és E- vitamin- ellátottság is. A vérszérumból végzett vizsgálatok azt igazolják, hogy a férfiak 51, a nők 58%-ának a A- vitamin- ellátottsága hiányos. E- vitaminból az ajánlott napi szükséglet legalább 12  g. A hazai felmérések 7,5 g-nak találták a napi fogyasztott mennyiséget.

A javasolt napi 30 g diétásrost- fogyasztással szemben csupán 1521 g az egy főre jutó napi fogyasztás. Ennek következtében elmarad a számos hidroxil- csoportot tartalmazó lignin gyökfogó hatása. De nem tud érvényesülni a glükozinolátorok bioaktiválása sem, amelyek megakadályozzák, hogy a karciogén molekulák eljussanak a célsejthez.

A vizsgálatok megerősítik azt az ismert tényt, hogy az antioxidáns tartalmú élelmiszerek, gyümölcs- és zöldségfélék, az eddig is jól ismert egyéb specifikus hatásaikon túl, jelentős antioxidativ hatást is kifejtenek. Ezért is javasolt a zöldség-  és gyümölcsfélék fogyasztásának növelése táplálkozásunkban. Ugyancsak segítséget jelentenek az antioxidáns tartalmú, növényi eredetű táplálékkiegészítők, amelyek védőhatást jelentenek a gyomor- és bélrendszeri betegségek megelőzésében.

Ide tartoznak a: Carotenoid Complex, Weath Germ Oil E-vitamin.

Erősítse meg szervezete természetes védőrendszerét!

Ez a tartalom csak belépett felhasználóink számára elérhető
Login or register.

Kedvezményes megrendelésért kattintson a tagfelvételi kérelemre a Letöltések  oldalon .