Aloe Vera Plus

Lássuk, hogyan hat az aloe a szervezetünkre!

Ha az Aloe veráról van szó, érdemes naprakésznek lennünk e különleges növény jótékony hatásaival kapcsolatban.

Az Aloe vera Afrikában őshonos, sárga virágú pozsgás évelő. Vastag, húsos leveleinek belsejét sűrű, kocsonyás nedv alkotja, míg zöld, rostos része az elsősorban hashajtóként alkalmazott ún. aloe latex alapanyaga.

A halhatatlanság növénye

A növény felhasználásának története nem kevesebb mint 6000 évre nyúlik vissza! Az egyiptomiak a halhatatlanság növényének nevezték. Ahogyan napjainknak, már akkor is gyógyászati célokra használták. Nedvét széles körűen alkalmazzák bőrelváltozások esetén, például hidratáló krémként és naptejként, továbbá természetes élelmiszeripari aromaként.

Elővigyázatosnak kell lennünk azonban: a belsőleg fogyasztott aloe latex nagy dózisban veszélyes lehet! Várandós nőknek tanácsos ezért mellőzniük a fogyasztását, mivel növeli a vetélés, de a születési rendellenességek kockázatát is.

Aranyér vagy veseproblémák esetén szintén nem fogyasztható az aloe latex. Mivel az aloe vera befolyásolhatja a vércukorszintet, tervezett műtét előtt is fel kell hagyni a fogasztásával, legalább két héttel a műtét időpontját megelőzően.

A fentiek ellenére a növény rendkívül sokoldalúan felhasználható gyógyászati célokra, ideértve a kisebb sérülések, például vágott sebek, horzsolások, égési sérülések kezelését.

Több mint 200, biológiailag aktív összetevő

Az Aloe vera jótékony hatását több mint 200, a természetben előforduló, biológiailag aktív összetevő adja. Ezek között vannak: aminosavak, poliszacharidok, vitaminok, enzimek, valamint ásványi anyagok, amelyek mind fontos szerepet játszanak a tápanyagok szervezetben való felszívódása szempontjából.

A fentieken túl az aloe vera antibakteriális, vírusellenes és gombaellenes tulajdonságokkal rendelkezik, ezzel erősítve az immunrendszert a szervezet toxinokkal és kórokozókkal való küzdelme során. És ez még mindig nem minden

Amellett, hogy a lakásban egzotikus dísznövényként is mutatós, az alábbiak miatt is jótékony hatással van a szervezetünkre:

Katt ide!

1. Vitaminok

Az Aloe vera B12-vitamint tartalmaz, amely a vörösvérsejtek újratermelődéséhez szükséges. Ez az információ különösen a húsmentes étrenden élő vegetáriánusok és vegánok számára lehet fontos.

Az aloe vera tartalmaz továbbá A-, C-, E-vitamint, folsavat, kolint, B1-, B2-, B3- (niacin), valamint B6-vitamint.

2. Ásványi anyagok

Az aloe vera rendkívül gazdag különböző ásványi anyagokban, beleértve a következőket: magnézium, kalcium, cink, króm, szelén, nátrium, vas, kálium, réz és mangán.

3. Enzimek

Fontos enzimeket tartalmaz, köztük amilázt és lipázt, amelyek nagyban segítik az emésztés során a zsír- és cukormolekulák lebontását.

4. Értékes aminosavak

20-22 esszenciális aminosavat tartalmaz, amelyek a szervezet normál funkcióinak fenntartásához szükségesek. Tartalmaz továbbá szalicilsavat, amely a különböző gyulladások folyamatok, valamint a baktériumok elleni küzdelemhez fontos.

Az aloe egyéb felhasználása

Kiváló méregtelenítőként elősegíti a gyomor, a vese, a lép, a húgyhólyag, a máj és a vastagbél méregtelenítését, emellett hatékony segítséget nyújt a különböző, hirtelen fellépő gyomorpanaszok (emésztési zavarok) esetén. Erősíti az emésztőrendszert, valamint enyhíti az ízületi gyulladás tüneteit is.

A növény felhasználásával készült természetes szájvíz – aktív hatóanyagának, a klórhexidinnek köszönhetően – éppen olyan hatékonyan eltávolítja a foglepedéket, mint az üzletek polcain sorakozó bármelyik, számos mesterséges vegyi anyagot tartalmazó szájvíz. Az aloe vera nedve továbbá hatékonyan gyógyítja a szájban kialakult sebeket, fekélyeket.

Természetes formában feldolgozva kívül-belül használható.

Itt rendelhető!