Magnesium Complex

A magnézium az egyik leggyakoribb ásványi anyag a szervezetben. Elsősorban a sejtekben és a csontokban van jelen és fontos szerepet játszik a táplálkozásban. A magnézium egy esszenciális ásványi anyag, több mint 700 biokémiai reakcióban vesz részt. A magnézium hozzájárul az elektrolit-egyensúly fenntartásához, az idegrendszer megfelelő működéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához, a normál csontozat és fogazat fenntartásához. A magnézium szerepet játszik a normál fehérjeszintézisben és a sejtosztódásban. A magnézium hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez. Emellett a magnézium fontos szerepet játszik az atléták teljesítményében is. A megfelelő magnézium mennyiség és minőség a professzionális és amatőr sportolók számára egyaránt fontos, tekintettel arra, hogy a magnézium részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, hozzájárul a normál izomműködéshez, ami különösen fontos szempont edzés és erőnléti gyakorlatok esetén. Sok oka van a magnéziumhiány kialakulásának. Ide tartozik az alacsony magnéziumtartalmú élelmiszerek fogyasztása, a mezőgazdasági és az élelmiszer-feldolgozási technikák változása, valamint néhány vényköteles és nem vényköteles gyógyszer fogyasztása. Ezért a NeoLife Tudományos Tanácsadó Testülete kidolgozta a Magnesium Complex-et. Ebben a termékben három jól ismert magnéziumforma található a Tri-Mag Blend keverékben a teljes forrásból származó fitonutriensek mellett (PhytoMag Blend), mindez az étrend megfelelő kiegészítését szolgálja.

Miért egy magnéziumot tartalmazó étrend-kiegészítő?

– A magnézium fontos szerepet játszik a szervezet normális működésében. A magnézium hozzájárul az idegrendszer és az izmok megfelelő működéséhez, részt vesz a normál fehérjeszintézisben valamint az egészséges csontozat fenntartásában.

– A magnézium részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.

– A magnézium, a kalcium és a D-vitamin mellett, részt vesz a normál csontozat fenntartásában.

– A magnézium segít visszaállítani az ideális magnézium/kalcium arányt.

– A magnézium szerepet játszik a sejtosztódásban.

Miért a NeoLife Magnesium Complex?

– A NeoLife Magnesium Complex egy magnéziumot tartalmazó étrend-kiegészítő, ami három fő forrásból származó magnéziumot (Tri-Mag Blend) valamint teljes értékű forrásból származó fitonutrienseket tartalmaz (PhytoMag Blend).

– Két tabletta NeoLife Tri-Mag Blend három fő forrásból származó 300 mg magnéziumot szolgáltat. A kettős kelátkötésű magnézium glicinhez kapcsolódva egy jó hasznosulású és könnyen felszívódó magnézium forma. A kettős ásványi aminosavas kelátos eljárást dr. Arthur Furst fejlesztette ki.

– A tri-magnézium-citrát egy természetes szerves magnézium forrás, jellemzően jól hasznosul.

– A magnézium-oxid a legmagasabb koncentrációjú magnézium forrás és könnyen felszívódik.

– A NeoLife PhytoMag Blend egy teljes értékű forrásból származó exkluzív keverék: cékla, kelkáposzta, brokkoli és retek. Ezek fitonutriensekben gazdag összetevők és természetes magnéziumforrásnak számítanak.

– A Magnesium Complex 3D-s technológiával készül a jobb hasznosulás érdekében. A 3D-s technológia gyors és teljes szétesést, oldódást és szóródást biztosít (dezintegráció, disszolució és diszperzió).

– Vegan/vegetáriánus összetétel. Állati eredetű összetevőket egyáltalán nem tartalmaz. A Magnesium Complex-et a vegan étrendet folytatók is nyugodtan szedhetik, mert eleget tesz az ehhez kapcsolódó szabályoknak.

– Hozzáadott mesterséges színezéket, aromát, édesítőt vagy tartósítót nem tartalmaz.