Kategóriák

Érdekességek

Tiszta otthon

Háziasszonyok, akik háztartást vezetnek, nem mindegy, hogy vegyszereket alkalmaznak vagy környezetbarát tisztítószereket  takarításhoz. Sokan küzdenek különféle bőrproblémákkal, szárad a kezük, viszketegség, ekcéma merül fel, adott esetben a köröm is töredezik, nem utolsó sorban belélegzik a sok vegyszer által kibocsájtott káros gázokat, melynek komoly egészségi következménnyel járhatnak. Mit tegyünk? Mivel érdemes helyettesíteni a vegyszereket? És mennyibe kerül? Mert nem mindegy mit mennyiért tudunk megvásárolni?

Kis adagok, nagy megtakarítás

Ma hallottam a rádióban, hogy a Los Angeles-i repülőtéren évente 4 milliárd műanyag ásványvizes flakont adnak el évente. Idén augusztus közepétől bevezetik a fém és üveg flakonokat, sőt szűrt víz töltőhelyeket állítanak fel környezetvédelem szempontból.

Jó hírem van, a NeoLife-nél már több mint 60 éve a környezetvédelemre törekednek, hogyan? Úgy, hogy koncentrált termékeket kínálunk, ugyanis 1 liter Disindectant-ból 1=100 hígításban 110 liter fertőtlenítő hígítható, amely egy év alatt sem fogy el egy háztartásban, és csak flakon kerül a szemétbe, amely a környezetben lebomlik. Uganez érvényes a többi tisztítószerre is, pl. a Super 10-ből 1=10 hígításban 11 liter nyerhető, amely szintén fedi az egy éves mennyiséget.

A NeoLife háztartási tisztítószerei növényekből kivont zsírsavak különleges kombinációjából, kímélő, ugyanakkor hatékony szerves oldószerekből és felületaktív anyagokból épülnek fel. A három összetevő sajátos formulája mélyebb rétegekbe hatolva feloldja, majd megszünteti a legmakacsabb szennyeződéseket, zsírfoltokat is minimális anyagfelhasználás mellett. A termékek összetevője 100%-ban lebomlik.

Spóroljon minél többet multifunkcionális tisztítószerekkel!

A NeoLife tisztítószerekkel pénzt takaríthat meg, hiszen számos más specifikus terméket helyettesíthet velük. Vásároljanak kevesebbet, költsenek kevesebbet, használjanak kevesebbet – tisztítsanak még hatékonyabban!

Ebben próbálok segítséget nyújtani:

Kezdjük a konyhával: Mindennapi teendők a konyhában, például naponta több alkalommal mosogatunk mosogatószerrel, aztán megtisztítjuk a tűzhelyet, időnként a sütőt, továbbá nagytakarításkor lemossuk a csempét, rendszeresen felmosunk, aztán ablakot is tisztítunk, a konyhabútorokat áttöröljük, mind-mind más tisztítószert alkalmazva. Hűha de sok feladat van a konyhában, mennyi időt vesz igénybe! Mindez mennyibe kerül, és mennyi helyet foglal el, hát nem mindegy!!! Ezekre a kérdésekre javaslok igen gazdaságos, környezetbarát, időtakarékos megoldást. Mi is lenne az?

A mosogatással kezdve, a NeoLife LDC ilyekor a nagy hőségben a zsíros szennyeződéseket is képes letisztítani ráadásul hideg vízzel, úgy hogy az edények, poharak vegyszermentesen és cseppmentesen száradnak meg, és a kezet is maximálisan kíméli, hiszen kókuszolaj derivátumot tartalmaz, nagyon kellemes narancs illata van, még a lefolyót is teljesen megtisztítja a zsíros lerakódásoktól. Nos, a mosogatószivacs és a nedves törlőkendő használat után ott marad nedvesen, és ekkor terjednek el a bacilusok, baktériumok, ezért a legszennyezettebb hely a konyhában a mosogató és környéke. Célszerű minden esete utolsó mosogatás után a lefolyót, a szivacsot, valamit, a törlőkendőt a Disinfectant nevű ANTSZ által nyilvántartott fertőtlenítőszerrel befújni, hagyni megszáradni. Ez a fertőtlenítő szer is környezetbarát, nem árt a bőrnek, viszont 99%-ban elpusztít minden bacilust, baktériumot, gombákat.

Ezeket a tisztítószereket bizalommal ajánlom rendszeres használatra, ugyanis, a mosogatószer 1 literes kiszerelésben kapható, melyből 5 l hígított mosogatószert nyerünk, viszont csak egy 1l-es flakon lapul a polcon, de még használható többek között kézi mosáshoz is, folyékony szappanként is, és még sorolhatnám.

A Disinfectant fertőtlenítő még gazdaságosabb, mert 1/100 hígításban alkalmazzuk a háztartásban, így az 1 l-es flakonból 110l fertőtlenítőt nyerünk,(ipari célra igény szerint hígítjuk). A konyhán kívül fertőtlenítjük a VC-t, a fürdőszobában a kádat, kézmosót, továbbá mosáskór a fehérneműt, a kilincseket, a kapcsolókat, távirányítókat, telefonokat, klaviatúrát, stb. Figyelem! A felsorolt feladatok elvégzéséhez plusz egy 1l-es flakon kerül a polcra, mely rendszeres használat mellett is egy évig elegendő.

Fontos kiemelni, hogy ezek a tisztítószerek környezetbarát tulajdonsága abban is megmutatkozik, hogy egy 1 l-es palackból az LDC esetében 5 l hígított mosogatószert nyerünk, a Disinfectant esetében 1:100 hígításban 110 l fertőtlenítő szert nyerünk. Épp most hangzott el a Lifestyl TV műsorban, hogy igen fontos szempont a csomagolás. Nem mindegy 1 flakont, vagy 5 flakont, a Disinfectant esetében 1 flakont, vagy 110 flakont szállítanak a boltokba, majd a családok az otthonukba.

Remélem kellően felkeltettem tisztaságra és higiéniára igényes háziasszonyok figyelmét, most, hogy ragyog a mosogató, egyéb ötletemmel következő írásomban kápráztatom el Önöket.

Itt találja meg az LDC-t! valamint a Disinfectant-ot!

4 egyszerű trükk a fogyáshoz:

HOGYAN LEHET 500 KALÓRIÁVAL CSÖKKENTENI A NAPI BEVITELT ANÉLKÜL, HOGY ÉSZREVENNÉNK?

 

Hidd el, kínzó éhségérzet nélkül is ehetsz kevesebbet! Iktasd be az alábbi apró trükköket és fogyj fél kilót egy hét alatt, ami elsőre talán kevésnek hangzik, de fél év alatt már 12 kilót jelent. Tényleg működik, nyugodtan higgy a mérlegnek!

VEDD ELŐ A JÓGASZŐNYEGET!

A közhiedelemmel ellentétben sajnos a stressz nem fogyaszt! Az ok nemcsak abban keresendő, hogy stresszes időszakban úgynevezett hangulatot javító ételek után nyúlunk, anélkül, hogy éhesek lennénk. Az Ohio Állami Egyetem kutatásai szerint a stressz teljesen megváltoztatja a bevitt élelmiszerek feldolgozását. A tudósok a kísérlet során magas zsírtartalmú étrendre fogták a résztvevőket. Azok, akik előző nap stresszhatásnak voltak kitéve, 104 kalóriával kevesebbet égettek el, mint azok, akik egyensúlyban voltak. Ez a kis különbség pedig önmagában 5 kg hízást garantál egy évben! A stressz kezelésének a leghatékonyabb módja, ha elkötelezed magad a jóga mellett. Azoknak, akik heti 3-szor egy órás jógafoglalkozáson vettek részt, 6 hét után jelentősen csökkent a kortizol-, azaz stresszhormon-szintjük, szemben azokkal, akik nem jógáztak, vagy csak egyszerű nyújtógyakorlatokat végeztek.

TÍZÓRAI HELYETT INKÁBB UZSONNÁZZ!

Az éhség koordinálására a legjobb, ha napi 5-6 kisebb étkezést iktatunk be, azonban, ha a főétkezéseid tartalmasak, éppen elegendő egy köztes étkezés. Az Amerikai Dietetikusok Szövetségének tanulmánya szerint a délelőtti nassolás kevésbé hatékony a fogyókúrát tekintve, mint a délutáni. A kutatók szerint ennek az az oka, hogy a legtöbb ember számára nem telik el elegendő idő a reggeli és az ebéd között, míg az ebéd és a vacsora között viszonylag sokáig marad üresen a gyomor. A tízórai általában felesleges étkezés, mivel nem előzi meg éhségérzet.

KERÜLD AZ ALACSONY ZSÍRTARTALMÚ TERMÉKEKET!

Meglepő, de a témában született tanulmányok egyértelműen bizonyítják, hogy azok, akik alacsony zsírtartalmú élelmiszereket fogyasztanak, akár 50%-kal többet esznek. Meg vannak győződve arról, hogy egészséges ételt esznek, így azt hiszik, nyugodtan lehet belőlük többet is fogyasztani, bűntudat nélkül. Ráadásul a zsírszegény termékek általában több cukrot tartalmaznak, mivel ezzel pótolják a hiányt és javítják az ízhatást. Az általános szabály az, hogy az alacsony zsírtartalmú termékekből ugyanannyit fogyasszuk, amennyit a normál termékből ennénk, kizárólag így takaríthatunk meg kalóriákat a cserével.

NÖVELD A FEHÉRJEBEVITELT!

Iktass be extra fehérjét minden étkezésedbe, ezáltal kevesebb étellel is jóllaksz. A fehérje emésztése több időt vesz igénybe, mint a szénhidráté és a zsíré. Az anyagcsere szintje körülbelül 20%-kal emelkedik meg a fehérje emésztésének hatására, sokáig teltségérzetet nyújtva. Adj tojásfehérjét a zabpehelyhez, görög joghurtot a gyümölcshöz, halat és csirkét a salátához, sovány sajtot a párolt zöldséghez. A magas fehérjebevitelen alapuló diéta az egyik legegyszerűbb és egyben leghatásosabb.

Extra fehérje lehet a:

NeoLife Shake

A nyugati világban az étkezés minősége nagy mértékben romlott az utóbbi években. Nem tartalmazza a megfelelő mennyiségű makronutrienst (fehérjék, zsírok és szénhidrátok), mikronutrienst (vitaminok, ásványi anyagok), rostot, fitonutrienst és antioxidánst, amire a szervezetnek nap mint nap szüksége van ahhoz, hogy optimálisan működhessen. Tudományos kutatások igazolták, hogy az egészségi állapot és a tápanyagban szegény étrend között szoros összefüggés van. Erre még a mozgásszegény életmód is rátesz egy lapáttal, aminek az az eredménye, hogy egyre több a túlsúlyos ember és az ehhez kapcsolódó problémák száma is. A fehérjék fontos szerepet töltenek be minden egyes sejtünk felépítésében és a sejttáplálásban is létfontosságúak. Léteznek olyan kísérletek, melyek igazolják, hogy a fehérjében gazdag étrend elnyomja az éhségérzetet, teltségérzetet okoz, ezért a testsúly ellenőrző programok során kiválóan alkalmazható. A vitaminok és ásványi anyagok bevitele létfontosságú a szervezet működése szempontjából.

Teljes tápanyagforrás, ideális fehérjeforrás napi fogyasztásra vagy testsúly kontrollra (ebben az esetben naponta két étkezést kell vele helyettesíteni). Kiegyensúlyozott anyagcsere: ideális a fehérjék, szénhidrátok és zsírok aránya. Ellenőrzött glikémiás válaszreakción alapuló technológia (GR2), klinikailag tesztelt. Gazdag fehérje forrás: adagonként 18 g. Sovány tejben oldva, 26 g fehérje bevitelét is lehetővé teszi. Többféle szabadalmazott forrásból, tejből, szójából, tejsavóból származó fehérjét tartalmaz, magas a PDCAAS értéke (fehérjeemészthetőségi mutatója). Elágazó láncú aminosavat tartalmaz, beleértve a leucint. Biológiailag teljes értékű: tartalmazza mind a 22 aminosavat, beleértve a 9 esszenciálist is. Gazdag rostforrás: 5 g adagonként. Többféle rostot tartalmaz: elősegíti a teltségérzet kialakulását. Ízletes, tápláló és praktikus: vízben és tejben egyaránt oldható. Három ízben kapható: vanília, csokoládé és erdei gyümölcsös. Csak 150 kalória, kb. 237 ha sovány tejben oldjuk. Használati utasítás: egy tasak tartalmát 240 ml sovány tejben vagy vízben kell feloldani és jól össze kell rázni egy NeoLife keverőpohárban.

NeoLife Shake- Testsúly kontroll célját szolgáló, étkezést helyettesítő italpor

15 db. 42 g-os tasak

Vanília Kódszám: 915

Csokoládé Kódszám: 916

Erdei gyümölcs Kódszám:917

TELJES ÉRTÉKŰ ÉTREND-KIEGÉSZÍTÉS

az eleven és mozgékony

KAMASZOKNÁL

Mennyire figyel gyermekei táplálkozási szokásaira?

A kamaszok állandó mozgásban vannak az iskolában és azon kívül is, sportolnak, miközben el kell végezniük a házi feladatukat, eleget kell tenniük az otthoni követelményeknek, be kell illeszkedniük a család mindennapjaikba. Mindez sok odafigyeléssel jár, és pontosan ebben az időszakban hajlamosak rossz szokásokat felvenni, pl. kihagyják a reggelit vagy az ebédet, rászoknak a gyors ételekre, vagy ami még ennél is rosszabb, cukorban, nátriumban és telített zsírokban bővelkedő snaket kezdenek el fogyasztani.

A szülők feladata a helyes étkezési szokások felé való terelés, az ételekhez való helyes hozzáállás kialakítása a gyermekekben, a tápanyagban gazdag, teljes értékű ételek elfogyasztása.

Mitől lesz tápláló egy reggeli? Az University of Missouri Columbia kutatói szerint a magasabb fehérjetartalom.

Számos tanulmány azt igazolja, hogy a napi rendszeres étkezésnek fontos szerepe van az obezitás (elhízás) megelőzésében. Ennek ellenére a gyermekek 60%-a nem reggeliznek. A kutatók megvizsgálták azt is hogyan reagálnak az elhízásért felelős gének a napi gyakori étkezésre, főleg azokra a markerekre koncentráltak, melyek beindíthatják az elhízást. Azt tapasztalták, hogy a napi többszöri étkezés csökkenti a testtömeg növekedési effektust, amit ezek a genetikai változások idéznek elő. Azt is tapasztalták, hogy a reggeli kihagyása súlygyarapodást és a has átmérőjének növekedését vonja maga után.

A teljesség igénye nélkül kínálunk egy teljes tápanyagforrást, ideális fehérjeforrást napi fogyasztásra:

 • Ízletes, tápláló, hozzájárul a kiegyensúlyozott anyagcseréhez.
 • Ellenőrzött glikémiás válaszreakción alapuló technológia alapján készült.
 • Biológiailag teljes értékű: tartalmazza mind a 22 aminosavat, beleértve a 9 esszenciálist is.
 • Gazdag rostforrás: 5 g adagonként.
 • Többféle rostot tartalmaz: elősegíti a teltségérzet kialakulását.
 • Három ízben kapható: vanília, csokoládé és erdei gyümölcs.
 • Csak 150 kalória.

A vastagbél az immunrendszer bölcsője

Vastagbelünk nagyon fontos szervünk, mivel nemcsak a táplálék emésztésében és a tápanyagok felszívódásában, de szervezetünk védekező képességében, immunrendszerünk működésében is kiemelkedő szerepet játszik.

Vastagbelünk több milliárd baktériumnak ad otthont. Az itt élő „jó baktériumok” a megfelelő élőhelyért cserébe elpusztítják a káros baktériumokat.

A vastagbél az immunrendszer bölcsője, mert a legnagyobb nyirokszövet a bélhez kapcsolódik, sok védekezőanyag a bél sejtjeiben termelődik, vagy ott raktározódik. Ha beleink jó állapotban vannak, az jól látszik a bőrünkön és a hajunkon. Kevesebb allergiás megbetegedés fordul elő, ellenállóbbak vagyunk a fertőzésekkel szemben, és hamarabb felgyógyulunk a betegségekből.

Mindezek alapján elmondható, hogy a pro- és prebiotikumok kiegészítik és segítik egymás kedvező hatásait, ezért úgy érdemes táplálkozni, hogy étrendünk mindkettő forrását tartalmazza. Különösen érdemes odafigyelni arra a téli időszakban, amikor egyébként is gyengébb az immunrendszerünk. Ilyenkor fogyasszunk sok kefirt, joghurtot, hagymát, fokhagymát és babfélét a jó közérzetért és a bélflóra egészséges egyensúlyáért.

A bélbaktériumok versengésében a jótékony hatású baktériumok csak akkor győzhetnek, ha milliárdnyian vannak és van elegendő táplálékuk.

Optimális emésztés, jó közérzet természetesen:

NeoLife Acidophilus Plus:

 • szabályozza a bélműködést, egészségesen tartja a bélflórát
 • a bélrendszerben ható  probiotikumokat tartalmaz
 • minden kapszula 5 milliárd élő mikroorganizmust tartalmaz
 • ötféle klinikailag tesztelt probiotikum
 • egy különleges védőrendszert: “gel-guard” biztosítja, hogy a baktériumok életben maradjanak a gyomor savas közegében és hogy nagyszámú élő baktérium jusson el a bélrendszerbe.

RÁK ellen
PÉCS – Megtörtént a csoda!

Pécsi tudósok megtalálták azt a gyógymódot, amellyel gyógyítható a rettegett betegség…, a RÁK.

A szert a betegek infúzió formájában kapják majd, de a rémséges mellékhatások nélkül győzhetik le a kórt.
A tervek szerint hamarosan embereken is kipróbálják az új eljárást.
Közel 180 ezer ember életét mentheti meg csak Magyarországon dr. Kulcsár Gyula felfedezése.

A pécsi biokémikus csapatával feltalálta a rák ellenszerét.
A kutató az emberi testben található molekulákban bukkant rá a halálos kór gyógyszerére.
– Abból indultunk ki, hogy az emberi szervezetnek kell legyen saját védekező rendszere a rák ellen, hisz ha ilyen nem létezne, akkor mindenki daganatos beteg volna.
89 molekulát vizsgáltunk, és ebből megtaláltuk azt a 16-ot, amely gyakorlatilag elpusztítja a rákos sejteket, – kezdte a biokémikus.

De hogyan gyógyítanak ezek a molekulák?
Egy normál sejt csupán annyit vesz föl a bejuttatott molekulákból, amennyire szüksége van, ám a rákos sejtek szinte magukba szívják a “csodamolekulákat”, amelyek szó szerint felzabálják az elfajzott sejteket.
A molekulákból készített infúziót eddig a rák tucatnyi típusán tesztelték.
– Elvileg mindenféle rákot gyógyít, az eddigi tesztek során gége-, méhnyak-, mell-, máj- és végbélrákos, valamint leukémiás és limfómás beteg állatokat gyógyítottunk meg – sorolta Kulcsár Gyula. Az eljárás csodája a természetességben rejlik.

A daganat minden egyes sejtjét 16 molekula veszi körbe, és elpusztítja
– Mivel nem kémiai, hanem az emberi szervezetben megtalálható természetes molekulákról van szó, így a kezelésnek nincs mellékhatása, a bejuttatott anyag nem károsítja az egészséges sejteket.
A tesztek alapján hatékonysága ugyanolyan, mint a kemoterápiáé, viszont a beteg nem szenved a kezelést kísérő mellékhatásoktól – magyarázta a feltaláló.

A csodaszer másik hatalmas előnye, hogy végleges gyógyulást ad a betegeknek.
– A kémiai anyagok kezelésének hátránya, hogy a rákos sejtek felismerik, hogy nem természetes anyagokkal bombázzák őket, és ellenállóvá válnak, emiatt később áttétek alakulnak ki.
Ez az infúzió viszont az összes rákos sejtet megöli – tette hozzá Kulcsár Gyula.

A gyógyszer kísérleteinek anyagát még idén benyújtják az Országos Gyógyszerészeti Intézetnek, és a tervek szerint hamarosan kipróbálhatják embereken is.

————————————————————————————————————————————————————–

 

A PARADICSOMOT A VILÁG BIZONYOS PONTJAIN GYOMNÖVÉNYKÉNT, ILLETVE DÍSZNÖVÉNYKÉNT ISMERTÉK, MI VISZONT TUDJUK, HOGY RENDKÍVÜL EGÉSZSÉGES, TÁPANYAGOKBAN ÉS AZ ANTIOXIDÁNS HATÁSÚ LIKOPINBAN GAZDAG ZÖLDSÉG.

A kisebb-nagyobb piros, gömb alakú zöldségek a mindennapos táplálkozásunk részévé vált, de talán nem is sejted, hogy milyen jó is, hogy ez így alakult. A paradicsom egy finom, lédús zöldség, ami sok-sok kiváló hatást gyakorol a szervezeted több pontjára is, nézzük ezek közül párat.

RÁKELLENES ÉS SZÍVVÉDŐ

SEGÍTI AZ EMÉSZTÉST

Emésztési zavarok, illetve székrekedések esetén bátran próbáld ki a paradicsom-kúrát, mivel oxálsav tartalma hozzájárul az emésztés serkentéséhez, és a gyomorsav túltengés panaszaitól is könnyedén megszabadít. A-vitamin és kálium tartalmának köszönhetően tisztítja a vért és a májat is.

SZÉPÍT ÉS FIATALÍT

Szintén a likopin tartalma felel a sejtek fiatalításáért. Vagyis, akiknek sok likopin van a bőrében, azok kevesebb ránccal rendelkeznek. De mielőtt máris szaladnál a hűtőhöz, kivenni belőle és megenni a paradicsomot, még eláruljuk, hogy a bőrödet tisztítja is, illetve égések esetén csillapítja a sérült területet. Na, most már szaladhatsz a hűtőhöz, paradicsom fogyasztásra fel!

paradicsom sokféle szerves savat – például almasavat, tejsavat, borostyánkősavat és citromsavat – tartalmaz. Kiváló forrása a C-, A- és K-vitaminnak, de a legnagyobb erejét az élénkpiros színének köszönheti. Ezt a színt a likopin nevű antioxidáns vegyület adja. A likopin olyan karotinszármazék, melyben nincs oxigén, így kémiai szempontból stabil vegyület: ennek köszönhetően nem bomlik el főzés hatására sem. Ez a likopin hatékony antioxidánsként óvja a szervezetet a szabad gyökök károsító hatásaival szemben, így segít megelőzni a rákos megbetegedéseket, valamint a szív- és érrendszeri problémákat, de erősíti az immunrendszert is.

 

—————————-

Talpmasszázs

A talp a lélek tükre, testünk térképe. A testünk minden szerve összeköttetésben van talpunk különböző felületeivel, pontjaival. A közvetítő csatornák az energia pályák. Rajtuk keresztül a lábon bizonyos pontok masszírozásával, közvetlenül ingerelhetők, vagy nyugtathatók. Ha egy testrész vagy szerv keringése rossz vagy beteg, a talpon a megfelelő pont nyomása fájdalomérzetet kelt. Ennek a pontnak a masszírozásával a szerv vagy testrész keringése javul.

A talp idegellátása 72 ezer idegvégződésből áll, ezért alkalmas arra, hogy a szervezet egészét kezeljük általa, hiszen a test teljes tükörképe megtalálható a talpakon. A képzett reflexológus nagyon jól tudja, hogy mely pont melyik testrésszel áll összeköttetésben, így a talpmasszázs alkalmával ezeket a szerveket jobb állapotba hozza, vérellátását növeli, továbbá egyéb testnedvek, mint a nyirokkeringés és egyéb anyagcsere folyamatok, felgyorsulnak azon a területen.

Egész testünk holografikus kivetülését megtaláljuk a talp és lábhát felületén. Ezen reflexzónákat masszírozva az idegrendszer, a nyirokrendszer és az energiapályák segítségével reflex úton stimuláljuk a test minden szervét és szervrendszerét, így javítva azok funkcionális működését. Növeli az immunrendszer működését, frissíti és lazítja szervezetünket.

A frissítő talpmasszázs célja:

A talpmasszázs elősegíti a szervezet méregtelenítését, számos problémára nyújt prevenciót és a már meglévő gondok mérséklését, visszaszorítását is lehetővé teszi.

A frissítő talpmasszázs hatásai:

A jól alkalmazott talpmasszázs megelőzési célokat is szolgál, továbbá segít megteremteni az energetikai egyensúlyt az ember szervezetében.

A tapintott érzékenység jelenthet túlzott igénybevételt, fáradtságot vagy régebbi lábsérülést is. A masszírozás serkenti a vérkeringést a megfelelő szervben, elősegíti a nyirokkeringést, és ezáltal erősíti az immunrendszert. Hozzájárul a salakanyag-kiválasztáshoz is. Szabályozza a hormontermelést és van fájdalomcsillapító hatása is. A kezelés nyomán a feszültség oldódik, a testi-lelki egyensúly stabilizálódik. A talpmasszázs erősíti az immunrendszert és segít az egész testben csökkenteni a fájdalmakat. Javítja a keringést, kedvezően befolyásolja az emésztési problémákat, vesepanaszokat, légzőszervi problémákat (asztma, allergia) reumát. Elősegíti a méregtelenítést, a lerakódott salakanyagok távozását.

Bejelentkezés: 0620 9469793, 061 2030033

Kristályterápiás arcmasszázs

A kristályterápiás arcmasszázs egy olyan módszer, mely során köveink segítségével végigmasszírozzuk az arcon található meridiánokat.

1972-ben Dale előállt egy elmélettel, miszerint a test egy része ki tudja mutatni az egész test reflex sémáját, holografikus lenyomatát. Vagyis ezeken a területeken megjelenik minden egyéb szervünk energetikai kivetülése. Ilyenek a tenyér, a talp, a fül, az arc, a fej, a nyelv, az ajkak, stb.

A mikro-és makro rendszer (az egész szervezet) kétirányú, funkcionális kapcsolatban áll – ha a szerv beteg, a zónája jelezni fogja, illetve ha a reflexzónára hatást gyakorolunk, az a szerv állapotát pozitívan befolyásolja.

A féldrágakövek érintésével belső mosolyt varázsol a fáradt arcra. Színe és fénye segít a koronacsakra és a harmadik szem megnyitásában, az ellazulásban, elszívják a negatív energiákat, oldják a blokkokat, felszabadítják energiáinkat, hogy öngyógyító folyamataink aktiválódjanak.

 

Garantáltan ellazít, pihentet, feltölt, és már az első alkalom után kellemesebben érezzük magunkat.

Egy kezelés időtartama 20-25 perc.

Jelentkezését az alábbi lehetőségeken várjuk:

KirályTeam: Tel:  0620 9469793, vagy 061 2030033

Ennyit mindenkinek sétálnia kellene

meghívó

Csökkenti a daganatos betegek halálozását

A testmozgás jelentősen csökkenti a daganatos betegségek kockázatát és a már diagnosztizált rákos betegek halálozását is – szakértők szerint elég napi másfél kilométert sétálni ehhez. Mindössze napi húszpercnyi sétával jelentősen csökkenthetjük a daganatos betegségekkel összefüggő halálozás kockázatát: egy mérföldnyi tempós sétával, negyven százalékkal csökkenthetjük a mell- és a prosztatarák halálozását, kétszer ekkora távolság pedig megfelezte a vastagbélrákos betegek halálozási esélyeit. A gyaloglás előnyeit tanulmányozó kutatás során az is kiderült, hogy a tempós séta a kemo- és sugárterápia kellemetlen mellékhatásait is enyhíti, így a végtagdagadást, a szorongást, a depressziót, a fáradékonyságot és a testsúlyváltozásokat.

“Nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy a séta egyszerű, olcsó és kézenfekvő kiegészítő terápiás lehetőséget. A mozgás igazi csodaszer, és az orvosoknak receptre kellene felírni” – mondta Ciarán Devane, a Macmillan Cancer Support nevű szervezet ügyvezetője. A szakemberek még nem tudják biztosan, hogyan segít a daganatos betegeken a séta, de az valószínű, hogy a hatás jóval túlmutat az egyszerű testsúly-karbantartáson. A testsúly normalizálásával ugyanakkor helyreáll a hormonrendszer egyensúlya is, és csökken azoknak a hormonoknak a koncentrációja is, melyek a daganatok növekedését is serkentik.

……………………………………….

Egyél, igyál, ne bánkódjál!

Képtalálat a következőre: „víz”

Az emberi szervezet működésének egyensúlyozásához elengedhetetlen a megfelelő folyadékbevitel. A testtömeg 70%-a víz. Ennek nagy része a sejteken belül, kisebb része a sejteket körülvevő térben és kb. tizede a véráramban van az alábbiak szerint:

 • az agy 75%-a víz
 • a vér 92%-a víz
 • a csontok 22%-a
 • az izmok 75%-a víz

A víz állandó szinten tartása a véráramban elengedhetetlen. Naponta legalább 7 dl víz tűnik el párolgással a tüdőnkből és a bőrünkből. Sportolás közben a folyadékvesztés megnő. Ha a veszteség mértéke eléri a testsúly 2%-át, a vér nem lesz képes elegendőmennyiségű oxigént szállítani az izomzathoz, így az egyensúly felbomlik, nő a fáradékonyság és csökken a koncentrációs képesség. Ezért mind a folyadékot, mind az azzal távozó ásványi anyagokat pótolni kell.

Légy figyelmes szervezeteddel, törekedj arra, hogy mindig azzal oltsd szomjadat, amir a leginkább szüksége van.

A leggyakoribb ásványi anyagok élettani szerepe:

Kalcium: a csontok és fogak fontos alkotóelemeHiánya csontritkulást, nagymértékű hiánya görcsös állapotot okoz. Napi szükséglet 800 mg.

Kálium: a sejtek fontos alkotó eleme. Az izmok, így a szív munkájához is nélkülözhetetlen. Része van a szervezet folyadékháztartásának szabályozásában. Hiánya esetén izomgyengeség, görcsök, vérnyomás csökkenés, keringési rendellenesség és a vese funkciós zavarai léphetnek fel. Naponta 3-3,5 gr szükséges belőle.

Klorid: a nátriumhoz, vagy a káliumhoz kötött formában fordul elő. A gyomorban hidrogénnel együtt alkot gyomorsavat. Általában már a konyhasóval is elég jut a szervezetbe.

Magnézium: a fehérje és a szénhidrát az anyagcsere fontos eleme, szükséges az izmok működéséhez. Jelentős szerepet játszik a csontok felépítésében és a növekedésében. Hiánya esetén ingerlékenység, álmatlanság, koncentrációs nehézségek, izomgörcs, szédülés, fejfájás léphet fel. Napi szükséglete 300-350 mg, de megterhelő munka esetén 450 mg is lehet.

Nátrium: a kórral és a nátriummal együtt a szervezet folyadékháztartását szabályozza. Jelentős szerepet játszik az izmok ingerelhetőségében, a vérnyomás szabályozásában és egyes enzimek aktiválásában. Hiánya gyengeséget, émelygést, ájulást okozhat. Naponta 2 gr szükséges belőle.

 

 

__________________________

 

massz-test..jpg.png

SVÉDMASSZÁZS

A svédmasszázs relaxál, oldja a feszültséget, és segít az alvászavarok leküzdésében; sőt, bizonyos típusú fájdalmak csökkentésére is kiválóan alkalmas. Nem csak lelki, de olyan szervi problémákban is segítséget nyújt, mint például a magas vérnyomás, emésztési zavarok, gerincbántalmak, szívpanaszok és légzőszervi problémák. A masszázs során az egész testet átmasszírozzuk a kezektől egészen a talpakig, de testrészenként is kérhető, pl. kéz-dekoltázs- arc kombinációban, vagy hátmasszázs, irodai masszázs.

Tisztelettel várjuk jelentkezését az alábbi elérhetőségeken: XIX. Kispest, Zrinyi utca, vagy XI. Újbuda, Etele út. Királyteam: 0620 9469793, vagy 061 2030033

 

massz. kép

 

Meridián masszázs

A bioenergetikai technikák között a természetgyógyász kezelések egyik leghatékonyabbja a biómasszázs. vagy szeretetmasszázs. Különbözik az általánosan ismert, általában erőkifejtéssel, eszközök, krémek, olajok, stb. igénybevételével végzett masszázstechnikáktól.

 • A masszázs feloldja a fizikai blokkokat és a mentális feszültséget.
 • Oldja pszichés feszültségét, kiegyensúlyozza légzését, és javítja emésztését.
 • Serkenti vér- és nyirokkeringését. Elősegíti a salakanyagok eltávozását.
 • Külső és belső egyensúlyának megteremtésével energiapályáin újra zavartalanul áramolhat az életerő energiája.

 Megoldás a lelki problémákra, stresszre is. Természetes harmóniát ad és megnyugtat. A résztvevő szinte „visszamegy” az időben.

A szeretetmasszázs nagyon különbözik az általánosan ismert, általában erőkifejtéssel, eszközök, krémek igénybevételével végzett masszázstechnikáktól.

massz-test.jpg.png

 

Voll féle Állapotfelmérés

VOLL kép

A végpont és meridián diagnosztika első elemző képviselője a német nemzetiségű orvos Dr. Reinhold Voll (1909-1989) volt. Élete második felét az akupunktúra megfejtésére tette fel, amivel összefüggésben rátalált olyan elektrofiziológiai összefüggésekre amelyek a nevével jelzett diagnosztikai és terápiás módszer alapját képezték. Az ötvenes évektől közismert a technikája, de egy jól használható diagnosztikai rendszer szintjét a 70-s, 80-s évekre dolgozta ki. A rendszer azóta folyamatosan épül.

Kutatásai során rájött arra, hogy a meridiánok mentén elhelyezkedő akupunktúrás pontokon a bőr ellenállása lényeges eltérést mutat a bőrfelszín más területeihez képest. Miután megtalálta a pontok és szervek összefüggéseit rájött arra is, hogy a pontok elektromos állapota szoros összefüggést mutat a hozzátartozó szerv egészségi állapotával, vitalitásával. A kézen és lábon több olyan pontot is definiált melyek a tradicionális kínai akupunktúrában nem alkalmazottak. A mérések azt mutatták, hogy a meridián pontok kettősséget képviselnek. Egyrészt tükrözik a szervek állapotát, másrészt a pontokon keresztül beavatkozhatunk a szervezet regulációjába (gondoljunk a hagyományos kínai akupunktúrára vagy az elektroakupunktúrás készülékekre).

A készülékek, melyek az õ kutatásainak alapelvét használják a szervezet diagnosztizálására átfogó néven EAV (Elektro Akupunkture nach Voll) készülékeknek nevezzük.

Képzett személy azonosítani tud szervezeten belüli zavarforrásokat, amelyek a bioinformatikai rendszer blokkolásával funkcionális és szervi/szöveti dekompenzációhoz, végsõ estben betegségek kialakulásához vezettek. Felderíthetők az élettani folyamatoknál tapasztalt kölcsönhatások.

A mérések során az elektromosan aktív pontok azáltal nyertek további fontos lehetőségeket, hogy egy teszt alapján az is eldönthető, milyen szer (anyag, növény, orvosság stb.) okozta/okozza a betegségre utaló értéket. A szervezet „antennái” érzékelik a vele kapcsolatba lépő anyagokat és létrejön a biofeedbackreakció. Ez a jelenség segít az un. anyagtesztelésben.

Voll diagnosztika reklám 

GNLD embléma

Amit az almáról tudni érdemes.


Egyedül az alma az a fajta gyümölcs, amit más ételekkel is együtt  ehetünk, anélkül, hogy
erjedés lépne fel. Ezt már az ókorban is tudták róla, ezért is nevezték a gyümölcsök királynőjének. Nagyon könnyen tudjuk tárolni, ha csak kicsit is odafigyelünk rá,  akkor eláll addig amíg, a tavaszi friss gyümölcsök megjelennek a piacon. Nagyon jól tárolható, szállítható.
Ha hiszed, ha nem, akár kizárólag almán is meg lehetne élni, szinte  korlátlan ideig. Több,  mint 1000 fajta alma található a világon. Mindegyikben megtalálható a fehérje, rostanyag,
keményítő, sók, almasav, cukor, csersav. Magas a foszfor, a vas, és a nátriumtartalma. Az almát nagyon rövid idő alatt megemészti a gyomrunk, és szinte  azonnal energiát nyerhetünk belőle.
Magas foszfor tartalmának köszönhetően sokat segíthet főleg azoknak, akik szellemi munkát  végeznek,vagy gyenge az idegzetük. Ha régen nem ettél almát,
vagyis talán kicsit elszoktál tőle, vagy  nem a legjobban működik a gyomrod, esetleg az egészséges ételeket nehezebben emészted, akkor fokozatosan kezdd el az almaevést, először  csak egy-két falatot egyél belőle, de azt nagyon rágd meg, egy harapás almát legalább ötvenszer, mert így keveredik a legalaposabban össze a nyáladdal, és ez a legfontosabb. Utána fokozatosan emeld az adagot, de mindig ügyelj arra, hogy az alma pépként kerüljön a gyomrodba. Gyümölcsöt csak magában egyél. Ha mást is kívánsz fogyasztani, akkor almát ebéd előtt, vagy vacsora előtt legalább egy órával fogyassz.
Bármilyen gyümölcsöt fogyaszthatsz főétkezéskén is. Ha úgy érzed, hogy az alma nem csillapítja az éhségedet, akkor ez annak a jele, hogy valami baj van a gyomroddal vagy az emésztőrendszereddel. Próbáld meg ezt tudatosan és módszeresen helyreállítani.
Természetesen, ha már más ételekkel megtömted a pocidat, akkor ne erőltesd rá a gyümölcsöt, mert ez nem lesz előnyös sem az egészséged, sem az emésztésed számára. Jó ha tudod, soha sem a gyümölcs okozza a hasmenésedet, lázadat, vagy más kellemetlenséget, hanem az,
amit a gyümölcs előtt ettél. A gyümölcsök nagy része gyógyító hatású, megszabadítja szervezetünket az eddig okozott károktól, mérgektől. Többek között az alma nagyon jó tisztító és gyógyító hatással van az alábbi betegségekre:- Ételmérgezés, bélhurut, vérhas, koli baktérium okozta bélfertőzés, és akár hiszed akár nem még akkor is segíteni tud, ha veseköved van.
– Székrekedés nélkül képes gyógyítani a  hasmenést, szabályozza a bélműködésedet, tisztítja a hugyútakat, és a tüdőket.  Gyógyítja a reumát, a köszvényt, mivel sói oldják a húgyköveket. Az alma, mint gyümölcs, savas ugyan, de mégis a szervezetet lúgosítja, hiszen organikus sói semlegesítik a fehérje bomlástermékeiből származó savakat. Kiválóan gyógyítja a hörghurutot, és a felső légúti betegségeket.
Jó ha tudod azt, is, hogy másként hat az édes, és másként a savanyú alma. Édes almát fogyasszanak mindazok, akik székrekedésben szenvednek, vagy vérszegények, és inkább savanykásabbat mindazok, akik esetleg túltápláltak, vagy reumás fájdalmakkal küzdenek.
Mindkét fajtájú alma hatásos vértisztító, nagyon hasznos mindazoknak, akik érelmeszesedésben szenvednek,vagy gyenge a szívműködésük, esetleg aranyerük van, vagy a hölgyeknél jól használható a menstruációs zavarok megszüntetésére.
Minden embernek, de főleg azoknak, akik rendszeresen ülő munkát végeznek, legalább minden második hónapban kellene almakúrát tartani. Ez azt jelenti, hogy legalább egy napig csak almát ehet. Lehetőleg csak egészséges, lédús, és érett almát együnk.
Lehetőleg törekedjünk arra, hogy azonos fajtákat fogyasszunk, ugyanis minden almának mása savassági foka. Ne keverjük a különböző fajta almákat egymással.
Az almát lehetőleg mindig teljes egészében fogyasszuk el. Ne dobjuk el az alma csutkáját sem, hiszen igen értékes jódot tartalmaz. Az alma fogyasztásával még az áldott állapot alatti hányingert is le lehet küzdeni.
Almakúrát egész évben lehet a szervezet regenerálása érdekében végezni 4-5 héten keresztül, melyből egy hét legyen a bevezetés. ,Jó étvágyat!!!!
A vízfogyasztásról Íme, egy kis hasznos információ:
Azt tudtam, hogy sok vizet kell innunk, de azt nem, hogy az időzítés is nagyon fontos.
A megfelelőidőben fogyasztott víz maximalizálja az emberi test működését
2 pohár víz rögtön felébredés után segíti a belső szervek működését. 1 pohár víz, étkezés előtt 30 perccel elősegíti az emésztést.
1 pohár víz, fürdés előtt lecsökkenti a vérnyomást.1 pohár víz lefekvés előtt megelőzi az agyvérzést és az alvás közben gyakran előforduló
szívrohamot.

 

GNLD embléma

Vigyázz, ne edd meg ezeket az ételeket, beteg lehetsz! – Itt a lista!

Mi az a transzzsír?

Mesterségesen keményített zsír, amely növényi és halolajakból kémiai eljárással, úgynevezett hidrogénezéssel készül. Ennek eredményeképpen sokkal tartósabbá válik a zsiradék. A transzzsírok olcsók és nem avasodnak, így a felhasználásukkal készült termék is jobban eláll. A növényi olajok hidrogénezését 1897-ben fedezték fel.

A hidrogénezett olaj rohamosan elterjedt, és az 1930-as évektől hirtelen rohamosan szaporodni kezdett a félelmetes “civilizációs” betegség, az érelmeszesedés, az infarktus és a sztrók. Tudományos kutatások igazolták: a transzzsír korunk egyik legveszélyesebb élelmiszer-összetevője.

Közzétette legfrissebb listáját az élelmiszerek transzzsírtartalmáról az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI). A több mint 500 termék vizsgálati eredményeit bemutató összesítés szerint számos Magyarországon kapható, egészségesnek minősülő élelmiszerben a még elfogadható mennyiség sokszorosának megfelelő értékben van jelen a transzzsír, amely felelős a szív- és érrendszeri, valamint a daganatos betegségekért, s az elhízással, a cukorbetegséggel, illetve az Alzheimer-kórral is összefüggésbe hozható.

Az a még elfogadható mennyiség, ha egy termék zsírtartalmának 100 grammjából legfeljebb 2 gramm a transzzsír. Felmérések azt mutatják, hogy a transzzsírsavból már elég egy nap 5 grammot elfogyasztani, hogy 23 százalékkal emelkedjen meg a szív- és érrendszeri betegségek kockázata.

A teljes lista eléréséhez KATTINTS IDE!(Pirossal láthatóak azok az értékek, amelyek meghaladják a 2 gramm/100 gramm mennyiséget.)

A vizsgált termékek között szerepeltek gyorséttermi ételek, margarinok, lisztek, pékáruk, kekszek, müzli szeletek, csokik, szaloncukrok, sütemények, levesporok, chipsek, húskészítmények, tejtermékek, konzervek, félkész ételek, készételek, jégkrémek, salátaöntetek, majonézek is. A közhiedelem úgy tartja, hogy a gyorséttermi ételek nem tartoznak a legegészségesebb élelmiszerek közé. Ennek ismeretében meglepő lehet, hogy a vizsgált ételek mindegyikénél a még elfogadható szint alatt volt a transzzsírtartalom.

Nem úgy a margarinoknál, amelyek között szép számban találunk a transzzsír szempontjából kifogásolható termékeket. Két margarin eredménye a leginkább szembeszökő: a Holland Premium Light 13,1, az Ewa Kulinama margarin pedig 25,3 gramm transzzsír tartalmaz a teljes zsírtartalom arányában. A listán nem szerepelnek vajak, noha már évtizedek óta tartó vita övezi a “vajat vagy margarint fogyasszunk?” dilemmát.

Nem elsősorban a vajjal és a margarinnal van a gond, hanem a belőlük készült édesipari termékekkel – hangsúlyozta nemrégiben a Jazzy Rádió Millásreggeli című műsorában nyilatkozva dr. Császár Albert, az Állami Egészségügyi Központ II. számú Belgyógyászati Központjának vezetője, a szív- és érrendszeri betegségek szakértője, a Magyar Tudományos Akadémia tagja. A professzor leszögezte: a transzzsírsavak legalább annyira károsak az emberi szervezetre, mint a magas koleszterinszint.

A transzzsírsavak természetes állapotban is előfordulnak az élelmiszerekben, hiszen a kérődző állítok (mint például a szarvasmarha, a kecske, a birka) gyomrában keletkeznek. Vagyis a tejből készült termékekben eleve jelen van a transzzsírsav, így nem is tudnánk száz százalékosan száműzni a szervezetünkből – magyarázta Császár Albert. A vajban 3-4 százalékban fordul elő transzzsírsav, amelynek a mennyiségét különböző eljárásokkal lehet csökkenteni. A margarinokban a ’90-es évekig valóban a még tolerálható mértéknél sokkal magasabb arányban voltak jelen a transzzsírok. Azokat azóta elemezték a gyártók, majd a ’90-es évek elejétől fokozatosan megszüntették a margarinok kenhetőségét szolgáló hidrogénezési eljárást. Ma már a vizsgált termékek jelentős részénél jóval az elfogadható szint alatt van a margarinok transzzsírtartalma, sok esetben 1 gramm/100 g alatti értéket mutat.

Az OÉTI a tavalyi évben vett minták alapján szaloncukrokat is megvizsgált. Hétből mindössze egy szaloncukor (a TESCO kakaós étbevonó-masszával mártott, citrom- és narancsízű zselés szalon) ment át a transzzsír-teszten.

Az intézet a lista bevezetőjében közli, hogy a vizsgálati eredmények kizárólag a közönség tájékoztatására szolgálnak, nem képezik alapját semmilyen, jogi következménnyel járó eljárásnak. Magyarországon ugyanis egyelőre nincs felső korlátja annak, hogy mennyi transzzsírt tartalmazhatnak az élelmiszerek. A hatályos szabályok mellett az a termék is egészségesnek minősül, amely a még elfogadható transzzsír mennyiségnek akár a húszszorosát tartalmazza. Sőt, még olyan előírás sem létezik, hogy a csomagoláson a gyártóknak fel kellene tüntetniük, hogy az adott termék mennyi transzzsírt tartalmaz.

A Magyar Nemzeti Szívalapítvány és az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület felszólította a kormányt, hogy alkosson kötelező szabályozást az élelmiszerek címkézésére, mely tartalmazza az élelmiszeripari termékek legfőbb tápanyagainak – köztük a transzzsíroknak – a részletes felsorolását, a pontos mennyiségüket, illetve a napi ajánlott bevitel értékét. Az egyesület felhívja a legnagyobb kereskedelmi láncok figyelmét is, hogy a brit példát követve szüntessék meg az egészségre ártalmas transzzsírsavak hozzáadását a saját márkanév alatt forgalmazott termékeikhez.

Szócska Miklós egészségügyi államtitkár szeptember végén a Hír TV-nek nyilatkozva leszögezte: “egy bizonyos idő után, egy bizonyos szint felett” be fogják tiltani a transzzsírok használatát. Ezek a mesterséges anyagok ugyanis súlyos megbetegedéseket idézhetnek elő, úgyhogy be kell tiltani a használatukat, nem lehet tovább mérgezni az embereket.

Dánia már 2003-ban előírta, hogy az élelmiszerek nem tartalmazhatnak 100 gramm zsírra vetítve 2 grammnál nagyobb mértékben transzzsírt, Ausztria, Svájc, Izland és Svédország is korlátozásokat vezetett be. Az Egyesült Államokban pedig minden élelmiszer csomagolásán kötelező feltüntetni a transzzsírtartalmat, míg New York város vezetése 2008-ban betiltotta a vendéglátóiparban a transzzsír használatát. A korlátozások bevezetése után az összes országban csökkent a szív- és érrendszeri halálozások aránya.

Forrás: http://penzcentrum.hu/vasarlas/vigyazz_ne_edd_meg_ezeket_az_eteleket_beteg_lehetsz_itt_a_lista.1034440.html

 

GNLD embléma

 

 

 Lúgosító limonádé

Egy német honlapon olvastam egy receptet és annyira megtetszett, hogy muszáj lesz kipróbálnom. Én amúgy is gyakran iszom citromot sima vízbe belefacsarva, de ez egy picit több alkotóelemből álló recept.

Aki kipróbálta, azt írja: elképesztő a lúgosító és a méregtelenítő hatása és centikben mérhető. Lássuk csak, mi ez a csoda:

Hozzávalók egy napra, a kúrát három napon keresztül ismételd legalább:

2 liter víz

1 darab kisebb gyömbér

1 darab kisebb kígyóuborka

1 darab citrom

mentalevelek (legalább 12 darab)

A két liter vízhez (használhatsz csapvizet, mentes ásványvizet, de akár enyhén dúsat is) add hozzá a pici darabokra felvágott és előtte a héjától megpucolt gyömbért, a lehelet vékony szeletekre vágot uborkát és  szintén a vékony karikákra vágott citromot.Tépkedd bele a mentaleveleket és egy estére rakd be a hűtőbe az egészet.

Másnap fogyaszd el az egész kancsónyi innivalót.Eszegesd belőle ki a hozzávalókat is,de a az ital a lényeg!

Ismételd meg még legalább két további napig a kúrát,és figyeld a változásokat!

neo4

 

 

Megérkezett a várva-várt tavasz-mi a teendő?

Végre tavasz van, nem kell többet a négy fal között kuksolni! Csalogat a friss tavaszi levegő és a madarak csicsergése, de a fáradtságtól nem tudunk elindulni, inkább aludni volna kedvünk. Mi az oka, hogy a langyos napsugarak melengető fényében nem erősnek, hanem fáradtnak érezzük magunkat?

Ingadozó vérnyomás

A hideg téli hónapok utáni felmelegedés miatt a vérnyomás szintje hirtelen lecsökken, és jellegzetes tüneteket okoz azoknál, akik erre érzékenyek.

Ilyen tünet többek között a fáradékonyság, a gyengeség, az aluszékonyság, az ingerlékenység, az étvágytalanság, a feledékenység, a fejfájás és az izomgyengeség. A tavasz fizikai és szellemi aktivitásunkra egyaránt hatással lehet.

Nem árt megtámogatni a szervezetet vitaminokkal, ásványi anyagokkal, nem utolsó sorban gyógyteákkal, mint galagonya tea, valamint pásztortáska tea, amely vérnyomáscsökkentő és az izomzatot rugalmassá teszi.

Hormonális hatások

A szervezet téli üzemmódról tavaszira vált. Ilyenkor a szokásosnál rosszkedvűbbek, gyengébbek, és szellemileg kevésbé koncentráltak vagyunk. A fáradtságérzet kialakulásának hormonháztartásunk az okozója. Főként a melatonin és a szerotoninhormonok szezonális ingadozása miatt jelennek meg a tünetek. Télen, amikor kevesebb a napfény, a szervezetünk több melatonint állít elő, ezért megnő az alvásigényünk.

A tavasz közeledtével viszont hosszabbodnak a nappalok, több fény éri a szervezetünket, ígycsökken a melatoninszint, emiatt viszont felborul az alvás-ébrenlét ritmus. Az alacsony szerotonin-szintdepressziót vált ki. Ellentétesen működik a melatoninhoz képest, mivel az erős fény fokozza a termelődését. Mivel a tavaszi napsugarak eleinte langyosak, nem pedig szikrázóak, időre van szükségünk ahhoz, hogy a raktáraink újra feltöltődjenek.

Fizikai és lelki kimerültség

A tavaszi kimerültséget a testben jelenlévő ásványisó- és vitaminhiány is okozhatja. Télen a hormonális szükségleteink szerint több kalóriát veszünk magunkhoz és kevesebbet mozgunk, mint az év más időszakában. Ilyenkor a gyümölcsök és zöldségek veszítenek vitamintartalmukból, ebből adódóan vitaminhiányok léphetnek fel, elsősorban a vízben oldódó vitaminok és az antioxidánsok tekintetében.
Itt megjegyezném, a legfontosabb antioxidánst ajánlom bejuttatni a szervezetbe, mint Carotenoid Complex, részletek itt. Továbbá a Flavonoid Complexet, itt.
A hirtelen jelentkező fáradtság együtt járhat átmeneti rosszkedvvel, depressziós tünetekkel. A depresszió időtartama lehet szezonális, mégis a betegeknél általában inkább genetikai, hormonális vagy kémiai tényezők váltják ki. A stresszes élethelyzetek is képesek előidézni az életünkben depressziós periódusokat.

GNLD embléma

Tippek a fáradtság leküzdéséhez

Használd ki, hogy odakint süt a nap, és kellemesen langyos az idő! Mozogj sokat, hogy felgyorsuljon az anyagcseréd, immunrendszered és izmaid megerősödjenek! Ha nem vagy elégedett azzal a mozgásformával, amit kiválasztottál, próbálj ki egy másikat, próbálj ki többet is!

Tipp: Egész évben lehet sétálni, ez nem okoz anyagi kiadást, de kiváló stresszoldó, igen jó hatással van a szívre, viszont olyan testmozgás is javasolt, amely annyira intenzív, hogy verejtékezéssel járjon.

testmozgással felszabaduló endorfin javítja a közérzetedet. Tanulj meg meditálni, ha pedig már elsajátítottad, gyakorold sokszor, minden nap egy keveset, és próbáld harmóniában tartani a lelkedet.

Táplálkozás

Igyál sok folyadékot: ásványvizetszűrt vizet,frissen facsart gyümölcsleveket, herbateákat! Az intenzív mozgás és a bőséges folyadékbevitel következtében hamar megszabadulsz a szervezetedben lerakódott méreganyagoktól.

csalántea magas vastartalmú, segít elkerülni vagy megszüntetni a vérszegénységet. Egyél sok gyümölcsöt, zöldséget és tejterméket! Ha csak egy kapszulát szeretnél bevenni, megoldható a Formula IV Plus vitamin -és ásványi anyag tartalmú multivitaminnal, részletek itt.

 

 GNLD embléma

Katt ide: Aktuális

GYERMEKKORI  TÁPLÁLKOZÁS:  AZ  ÉLETRESZÓLÓ  EGÉSZSÉG  ALAPJA

A gyermekek elképesztő fejlődésen mennek keresztül a gyermekkor és a serdülő kor alatt. Szervezetük naponta több milliárd új sejtet állít elő és ehhez rengeteg tápanyagra van szükség. A fiatal szervezet szöveteinek és szerveinek is tápanyagra van szükségük az optimális fejlődéshez. Immunrendszerük például folyamatos harcban áll a különböző baktériumokkal és vírusokkal, ehhez a harchoz a tápanyagok biztosítják az energiát.

A gyermekek anyagcseréje nagyon gyors, egész életük során ebben az időszakban a leggyorsabb. Vitaminokra és ásványi anyagokra van szükség ahhoz, hogy az anyagcsere folyamatokat szabályozni tudják. A gyermek- és serdülőkorra jellemző gyors növekedés és mentális fejlődés tehát megnöveli az energia- és tápanyagszükségletet. A megfelelő mennyiségű tápanyag elfogyasztása különösen fontos ebben a korai életszakaszban, mint ahogy az is, hogy a gyermekek már ekkor helyes táplálkozási szokásokat sajátítsanak el, amit majd felnőttként is folytathatnak.

MIÉRT KELL ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐKKEL PÓTOLNI A GYERMEKEK TÁPANYAGHIÁNYÁT?

A tudományos kutatások egyértelműen bebizonyították, hogy a gyermekek étrendjében a megfelelő tápanyagok biztosítása jelentős hatással lehet fejlődésükre valamint fizikai és szellemi teljesítőképességükre.

A MEGFELELŐEN TÁPLÁLKOZÓ GYERMEKEK JOBBAN TELJESÍTENEK AZ ISKOLÁBAN

Néhány tanulmány kimutatta, hogy azok a gyermekek, akik tápláló reggeli elfogyasztása után indulnak el az iskolába, jobb teljesítményre képesek, ám ennek ellenére számtalan gyermek hagyja ki a napi étkezések sorából a reggelit. Általánosságban elmondható, hogy azok, akik fiatalon egészséges étkezési szokásokat követnek nagyobb valószínűséggel őrzik meg ezt a jó szokást felnőttkorban is.

A  MULTIVITAMINOK / ÁSVÁNYI ANYAGOK JAVÍTJÁK A KONCENTRÁCIÓT ÉS  AZ  AGYMŰKÖDÉST

Egy közelmúltban (2008), a British Journal of Nutrition-ban (Brit Táplálkozástudományi Szaklap) közzétett angol tanulmányban 12 héten keresztül vizsgáltak 8 és 14 év közötti gyermekeket. Azok a gyerekek, akik ez alatt az időszak alatt naponta kaptak multivitaminos/ ásványi anyag tartalmú étrend-kiegészítőket, jobban tudtak koncentrálni társaiknál.

AZOK A  LÁNYOK, AKIK ÉTRENDJÜKBE BEIKTATJÁK A KALCIUMOT ÉS  A  D-VITAMINT, MAGASABBRA NŐNEK ÉS  ERŐSEBBEK A  SERDÜLŐKOR ALATT

A kalcium valamint a D-vitamin fogyasztás együttesen lényeges szerepet játszik a gyermekek egészséges és erős csontrendszerének kialakulásában. A lányok csontszerkezetének és izomerejének kialakulásában játszott jelentős szerepüket a legutóbbi tanulmányok eredményei is alátámasztották.

A  CINK ELŐSEGÍTI A  GYERMEK AGYMŰKÖDÉSÉT

Egy másik tanulmány kimutatta, hogy a hagyományosan az immunrendszer működésével összefüggésbe hozott cink, jelentősen segíti a gyermek agyműködését. Ennek során 11 éves gyermekeket vizsgáltak: azok, akik a hét 5 napján 20 mg cinket fogyasztottak, három hónap elteltével, jobb szellemi teljesítményt produkáltak osztálytársaiknál.

A  PROBIOTIKUMOK  KÉPESEK ENYHÍTENI A  MEGFÁZÁS ÉS  AZ  INFLUENZA TÜNETEIT

A Gyermekgyógyászat szaklapban nemrég közzétett tanulmányban igazolták, hogy a Lactobacillus és Bifidobacterium mindennapi fogyasztása akár 50%-kal csökkentheti a megfázásos megbetegedések előfordulását és az influenzás tüneteket a gyermekeknél.

A GNLD TERMÉKEK, AMELYEK KÉPESEK PÓTOLNI GYERMEKEIK ÉTRENDJÉNEK HIÁNYOSSÁGAIT:

•   Vita-Squares – rágótabletta Komplex vitamin és ásványi anyag forrás a gyermekeknek. Tre-en-ent tartalmaz.

•   All-C rágótabletta

Az All-C nem csupán rendkívül finom, de egy egész narancsnak megfelelő mennyiségű C-vitamint biztosít szervezetük számára.

AZOKNAK A GYERMEKEKNEK, AKIK MÁR BIZTONSÁGGAL LE TUDJÁK  NYELNI A KAPSZULÁKAT IS:

•   Omega-3 Salmon Oil Plus

Az omega-3 zsírsavak családjának mind a 8 tagját tartalmazó tiszta és koncentrált étrend-kiegészítő .

•   Acidophilus  Plus

10 adagnyi joghurtnak megfelelő mennyiségű élő kultúrát tartalmaz, a probiotikumok minden jótékony hatásával együtt

 

GNLD embléma

 

 

Naponta egy hal és elmúlik a szívroham veszélye!

Azoknál az embereknél, akik nagy mennyiségben fogyasztanak Omega-3 zsírsavat (sok halat esznek) 80%- al csökken a hirtelen szívroham következtében való elhalálozás aránya, szemben azokkal, akik kis mennyiségben fogyasztják, állítja ezt a Harvard Egyetem tanulmánya.

A kutatások szerint az Omega-3 zsírsavak csökkentik a koleszterint, a triglicerid és a lipoprotein szintet. Ezenkívül más jótékony hatása is van, pl. csökkentik a gyulladásokat és serkentik a szénhidrátok anyagcseréjét.

Az omega 3 zsírsavak az agyra gyakorolt hatásairól még mindig van újabb mondandó

Az omega 3 zsírsavak a kognitív képességek romlását lassítják. Ez a hatás az EPA trombózis-és gyulladáscsökkentő jellemzőjének tulajdonítható, valamint annak, hogy sikerült megelőzni a DHA hiány kialakulását.

Rendszeresen foglalkoznak ezzel a kérdéssel, ma a Házipatika is ezt taglalja, itt olvasható!

GNLD embléma

 

Azzal vigasztaljuk magunkat, hogy nyáron mindent megteszünk egészségünk megőrzése érdekében: a jól bevált zöldség- gyümölcs fogyasztás talán több mozgás már elég is.

Az alábbi cikk szerint kiderül, hogy bizony-bizony nyáron is, ebben a tikkasztó hőségben is feltétlenül fontos odafigyelni egészségünkre:

A növényekben sem bízhatunk már

A mostanihoz hasonló melegben a növényvilág önmagával van elfoglalva, így az emberek az átlagosnál is több szennyező anyagot lélegeznek be.

A magas légkörben szétterülő ózonréteget senkinek nem kell bemutatni, az Oxigén hármas kötéseiből álló “pajzs” véd minket a nap káros sugarainak egy részétől. A földközeli ózon viszont már kevésbé ismert, a szennyezett városokra ráboruló, káros szmog egyik alkotóeleme, az emberi egészségre veszélyes. Az emberi tevékenységből származó légszennyező anyagokból alakul ki.

Képződését elősegíti a száraz, meleg levegő és a napsütés, a gyenge légmozgás pedig megakadályozza hígulását. A felszínközeli ózon számos egészségi problémát okoz. Irritálja a tüdőt, asztmát okozhat és másodlagos reakciótermékei rákkeltők lehetnek. A magas ózonszint a növények leveleit is károsítja, roncsolja a sejtfalaikat, gátolja a fotoszintézist és a gyökérlégzést.

A növényzet egyes kutatások szerint képes elnyelni a felszíni ózon akár 20 százalékát is, csökkentve ezzel az emberre jutó terhelést. A leveleiken apró nyílások vannak, amelyen keresztül elnyelik a gázokat, egyben elpárologtatják a vizet. Csakhogy a száraz, meleg idő őket is önvédelemre kényszeríti, ami esetünkben abból áll, hogy elzárják ezeket a bizonyos pórusaikat. Így csökkentik a párolgást, könnyebben túlélik a szárazságot, ezzel együtt viszont minimálisra csökkentik az ózonfelvételt is.

A magas ózonszint leginkább a szív- és érrendszeri, valamint légzőszervi betegséggel élő embereket sújtja a leginkább. Tudósok úgy vélik, hogy 2006 száraz nyarán Nagy-Britanniában 460-nal több ilyen betegséggel küzdő ember hunyt el azért, mert a növények “nem tudtak besegíteni” a káros gáz koncentrációjának csökkentésébe.

Forrás: Hír24

Ennek fényében ajánlom az alábbi oldalakat: Omega3Szív-és érrendszeri megbetegedések

 

GNLD embléma

 

A SZÍV

a szív a legtöbbet dolgozó izom: naponta mintegy 7200 liternyi oxigéndús vért pumpál megszakítás nélkül. Izomrostjai összhangban húzódnak össze és ernyednek el, nem egészen egy másodpercenként – egy megerőltető fizikai munka esetén a terhelésük akár 300%-al nőhet. A szív összehúzódásait automatikusan váltja ki a szerv természetes pacemarkere, a szinuszcsomó, de működését alapvetően befolyásolják a vegetatív idegek is.

 

GNLD embléma

 

6 nélkülözhetetlen vitamin, amit enned kell a szépségedért

Zabolai Margit, 2013. július 7

Nem hiába mondják, hogy a szépség belülről fakad: hiába ugyanis az összes csodakence és drága kozmetikum, ha nem figyelsz a helyes táplálkozásra, hajad töredezett, körmöd gyenge, a bőröd pedig fakó és élettelen, vagy akár pattanásos is lehet. Fogyassz elegendőt az alábbi vitaminokból, és hozd smink nélkül is a legszebb formádat!

E-vitamin

A vízben oldódó E-vitamint a szervezet csak rövid ideig képes tárolni, ezért a te feladatod, hogy mindig gondoskodj az utánpótlásáról. Az E-vitaminra a test minden egyes sejtjének szüksége van. Amellett, hogy segít megőrizni a szellemi frissességet, az E-vitamin képes megkötni a szabadgyököket, így fontos szerepet játszik a méregtelenítésben és a bőr szépségében.

Lassítja az öregedési folyamatokat, így ha rendszeresen pótolod, a ráncok is később jelennek meg. E-vitaminból naponta egy átlagos embernek körülbelül 800 milligrammra van szüksége, a legjobb forrásai pedig a mogyoró, a mandula, a napraforgóolaj és a különböző gabonák, mint a búzacsíra olaj.

H-vitamin

Kicsit megtévesztő a neve, de a H-vitamint B7-vitaminként, vagy biotinként is számon tartják. Amellett, hogy a szervezet zsírbontó folyamataiban is fontos szerepet játszik- vagyis nélküle elég nehezen menne a fogyás – a H-vitamin a felelős azért is, hogy a szervezeted előállítson bizonyos zsírsavakat, melyek a bőr épségéért és a haj egészségességéért felelnek. Hajhullás ellen remek megoldás, mivel erősíti a hajszálakat és a hajhagymákat.

H-vitaminból naponta körülbelül 2,5 grammra van szükséged, de például az alkohol gátolja a felszívódását. Sok H-vitamin van az olajos magokban, a túróban és például a sertésmájban is.

·  C-vitamin

Ha nátháról van szó, mindenkinek a C-vitamin ugrik be, de a szervezet védekezőképességének támogatása mellett a C-vitamin bizony szépséged megőrzésében is fontos szerepet játszik.

Ő felel ugyanis a bőr rugalmasságáért és megfelelő hidratáltságáért. Nélküle a bőr kiszárad, kirepedezik, hamarabb kezd öregedni és a különböző kórokozókkal szemben is védtelenné válik, így megjelennek az aknék és pattanások.

C-vitaminból naponta körülbelül 80 milligrammra van szükséged naponta, de ez a mennyiség a szervezet igénybevételétől függően változhat. Mivel vízben oldódik, túladagolni szinte lehetetlen, úgyhogy inkább fogyaszd nyugodtan ennek a mennyiségnek a többszörösét is. A citrusok mellett a paprikában, a savanyú káposztában és a csipkebogyóban is sok C-vitamin van.

A-vitamin

Az A-vitamin sem csak az éles látásért felel: a töredezett, száraz hajvégek és a durva tapintású, nehezen kezelhető haj gyakran az A-vitaminhiány jele. Amellett, hogy semlegesíti a toxinokat, az A-vitamin fényessé és bársonyossá teszi a frizurádat, ráadásul a haj növekedését is meggyorsítja, miközben segít megőrizni a hámszövetek épségét.

Szerencsére a zsírban oldódó A-vitamint a szervezet sokáig képes raktározni, és kiegyensúlyozott táplálkozással fedezhetjük is a napi szükségletünket. A sárgabarack, a csukamájolaj, a paprika és a répa nagyon jó A-vitamin forrás.

F-vitamin

Az F-vitamin olyan esszenciális zsírsavakat tartalmaz, amiket a szervezet saját maga nem képes előállítani. Rendszeres fogyasztása elengedhetetlen a bőr épségének megőrzéséhez, e nélkül ugyanis kiszárad, kirepedezik, hajlamosabbá válik a fertőzésekkel szemben.

A legtöbb hajápolóban is van F-vitamin, ugyanis megakadályozza a hajhullást és a korpa kialakulását is. Normál életvitel mellet körülbelül napi 12-24 milligramm F-vitaminra van szükséged, amit olajos magvakból fedezhetsz.

B-vitamin

A B-vitamint nem véletlenül becézik szépségvitaminnak: gyorsítja a sejtek anyagcseréjét, így a bőr tisztább, fényesebb, bársonyosabb lesz, ugyanakkor erősíti a körmöket és a hajszálakat is. Segítségével gyorsabban és dúsabban nő a hajad, erősebb lesz a körmöd.

A B-vitamin egyébként nem egységes, laboratóriumi körülmények között hevítéssel B1-, B2-, B6- és B12-vitaminokra bontható, de ezek mindegyike jótékony hatással van a bőrödre, körmödre és hajadra. Az egyik legismertebb B-vitamin forrás az élesztő, de van a tojássárgájában és a hüvelyes zöldségekben is.

A Formula IV sokkal több, mint egy egyszerű multivitamin; vitaminok, ásványi    anyagok,  fehérjék, teljes értékű      búzából, szójából és rizsből származó, lipidek és szterolok exkluzív keveréke, azért, hogy a sejtek fala megőrizhesse áteresztő képességét, és a tápanyagok felszívódása illetve a salakanyagok kiküszöbölése zökkenésmentesen működhessen. Olvassa itt tovább: Formula IV.

 

GNLD embléma

Tisztábban, gyorsabban,….és még több szabadidőnk is marad.

Hamarosan véget ér a tél, a napok megnyúlnak, az ég is kékebb, közérzetünk is javul.

Vágyunk az új dolgokra, környezetünket, otthonunkat tisztábbá szeretnénk tenni, mert ez az a hely, ahol a legjobban érezzük magunkat.

Immáron 55 éve a GNLD hatékony és környezetkímélő tisztítószereket forgalmaz koncentrátum formájában, ezért kis mennyiség használata mellett is maximális eredmény érhető el a hagyományos tisztítószerekkel szemben. Formulájuk lehetővé teszi, hogy attól függően, hogy milyen célra szeretnénk használni, különböző arányban keverhetjük őket, így elvárásainknak megfelelő összetételt kapunk: a padlótól és a terasztól kezdve, a grillsütőkön át egészen az autóbeállóig minden felület tisztítására alkalmasak! Így a rengeteg műanyag flakont is elfeledhetjük, nem kell minden felületre külön tisztítószert vásárolni. Kevesebb tisztítószer, kisebb kiadás, és a környezetet is kíméljük. Minden szempontból ez a nyerő megoldás!

Környezetbarát tisztítószerek-akár férfiaknak is!

Környezetbarát tisztítószerek-akár férfiaknak is!

Vásároljon kevesebbet, spóroljon, és takarítson hatékonyabban itt!

GNLD embléma

A Nutriance

termékcsalád tagjai egész évben ragyogóvá varázsolják a bőrt, biztosítják a megfelelő hidratáltságot, a bőrt puhává és megfelelően feszessé teszik.

Ahhoz, hogy ezeket a különleges termékeket megoszthassák szeretteikkel, keresve sem találhatnak jobb alkalmat a Karácsonynál. A Nutriance termékek között biztosan megtalálják a megfelelő termékeket!

 

Azoknak, akik mindig mozgásban vannak

Az aktív és sportoló emberek számára egy sokoldalú csomag mely tartalmazza: Mild Revitalizing Shampoo, Enriching Conditioner, Refreshing Bad&Shower Gel és Moisturizing Hand & Body Lotion, melyet nagyra fognak értékelni. Egytől egyig kiváló termékek, melyek az edzés utáni zuhanyozásnál segítenek bőrüket selymessé és megfelelően hidratálttá varázsolni.

 

Fiataloknak

A legtöbb kamasz rendkívül érzékeny bőréért, az ő „pipere csomagjuk” tartalma: Foaming Gel Cleanser 2, Balancing Toner 2 és Revitalizing Moisturizer 2, melyek használatával mind a lányok, mind a fiúk láthatóan tisztábbá, ápoltabbá válik.

 

Azoknak a kik sok időt töltenek a szabadban

Azoknak a kik sok időt töltenek a szabad levegőn, sokkal jobban ki vannak téve a környezet káros hatásainak, a számukra összeállított csomag az Anti Agin Collagen Cream és Moisturizing Nigth Formula termékekből áll, melyek a nap 24 órájában , a hét minden napján segítenek a bőrt hidratáltan tartani.

 

Az utazóknak

Két rendkívül hasznos termék mindazok, akik gyakran utaznak. Az Aloe Vera Gel enyhűlést hoz a napsugárzásnak, szélnek, vagy hidegnek kitett bőrnek, valamint rovarcsípés ellen. A Gentle Clearsing Bar 32%-ban hidratáló összetevőkből áll, bárhová könnyedén magunkkal vihetjük.

 

A tökéletes bőrért

Kész válaszunk van mindazok számára, akik mindig a lehető legjobban szeretnének kinézni. A Nutriance Sinergy Cicle, a Clearence-el, Purifing Facial Scrub-al, Toner-rel, Moisturizer-rel és Renewing Antioxidant Tratament-tel segít bőrét tündöklővé, puhává varázsolni.

Remek, megbízható ajándék, a megajándékozók hálásak lesznek érte.

 

Táplálékkiegészítők szerepe a prevencióban

A biciklizés az aerob

VÉDELEM A NAPÁÉGÉS-ROVARCSÍPÉS ELLEN

NEVETÉS

SzínARANYköpések

Béres Alexandra agyserkentő mozgástippjeivel felpöröghetsz

 

Immunerősítés probiotikumokkal

 

 • Több száz tudományos vizsgálatot végeztek a jótékony tejsavbaktériumok hatását kutatva, melyek eredménye szerint a tavasztól őszig rendszeresen szedett probiotikumok segítenek megelőzni a téli időszakokban jellemző náthát, influenzaszerű megbetegedéseket, illetve a megbetegedés esetén gyorsabb és enyhébb lefolyású a betegség, kevesebb a kialakuló szövődmény.

Az ember emésztőrendszere a születés pillanatában steril, azaz mikroorganizmusoktól mentes. A belek mikrokörnyezetének benépesülése az első táplálékfelvétel során elkezdődik és az életkor előrehaladtával számos változáson megy keresztül. A “beköltöző” mikroorganizmusok révén egyensúlyi állapot alakul ki, amely különböző okok miatt felborulhat, és az itt zajló folyamatok zavarához vezethet.

A bélflóra egyensúlyának fenntartása nélkülözhetetlen!

A normál bélflóra fontos szerepet játszik immunrendszerünk működésében. A velünk szimbiózisban élő mikroorganizmusok meggátolják a bélnyálkahártyán megtelepedő vírusok, gombák, pathogén baktériumok, paraziták szaporodását, gondoskodnak az egyensúly megőrzéséről. Különböző enzimek termelésének köszönhetően részt vesznek a tápanyagok lebontásában, a vitaminok képzésében (B és K vitamin). Azonban a megfelelő működéshez elengedhetetlen az egyensúly fenntartás

Fontos tudnivalók a probiotikumokról

Az alma

A program, amire szüksége van!GR2 dia

Barátkozz a barna rizzsel