Voll Diagnosztika

Az alábbi problémák feltárásában igen hatékony a Voll-féle elektroakupunktúrás diagnosztika: allergia, szénanátha, krónikus asztma, fejfájás, nehézfémterheltség, a kötőszövetekben lerakódott káros anyagok, gyógyszerterheltség, vegyianyag-terheltség, reuma, köszvény, ízületi panaszok, vírus- és baktériumterheltség, menstruációs zavarok, bőrpanaszok, ekcéma, herpesz, pikkelysömör, csalánkiütés, gyomorpanaszok (reflux, fekély stb.), a bélflóra egyensúlyának felborulása, gombás és parazitás fertőzöttség, krónikus fáradtság, orr-, illetve arcüreg krónikus gyulladása, inkontinencia, vese- és hólyagpanaszok, a vegetatív idegrendszer zavara, álmatlanság, hastájéki fájdalom, depresszió, impotencia, szexuális zavarok, banális fertőzések stb.

A módszer tehát alkalmas az adott pontokhoz és meridiánokhoz tartozó szervek betegségeinek, ezek kiváltó okainak, valamint a tünetek megjelenése nélküli funkcionális állapotváltozásnak és a belső szabályozás felborulásának felderítésére.

Akupunktúrás pontok kézenakupunktúrás pontokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk2

Miért fontos mindez?

Már szinte közhelyszámba megy az az állítás, hogy az egészség nem a tünetek hiányával kezdődik, hanem a testi-lelki harmónia elérésével. Ez a test és a lélek kiegyensúlyozottságából származik, ha azonban gyakran vagyunk idegesek, ingerültek, nyugtalanok, esetleg lehangoltak, akarat nélküliek, közönyösek, önzőek stb., akkor biztosak lehetünk benne, hogy mindezek mögött mérhető testi folyamatok is állnak.
Ha segítünk a testi panaszainkon, a lélekre háruló nyomás is kisebb lesz, és úgyanígy igaz az is, hogy ha segítünk a lelki problémáinkon, akkor a testre nehezedő terhelés is csökken. Ez oda-vissza hat, és nem lehet csak az egyik vagy csak a másik oldalt figyelembe venni a hatékony gyógyulás érdekében. A ma emberének testtudatossága is hagy kívánnivalót maga után. Az emberek többsége sokszor nem tudja, így nem is érti, mi zajlik benne; a „hirtelen” megjelenő tüneteket, betegségeket sorscsapásnak tekinti, nem pedig egy bizonyos idő alatt kifejlődő testi-lelki-szellemi problémának, amelynek jelzései akár hónapokkal, évekkel ezelőtt már megjelentek. Itt említhetném meg azt a jelenséget is, amikor még az elváltozások a laborleletekben sem mutatnak eltérést, hosszú ideig akár teljesen „némák” maradnak, az egészség illúziójába ringatva az embert!
Ebben a folyamatban nyújt nélkülözhetetlen segítséget a Voll-diagnosztika, amely már a tünetek megjelenése előtt képes feltárni a szervezetben zajló folyamatokat, azok minőségét. Jelzi az immungyengeséget, a fertőzésre való fogékonyság hajlamát, a szövetekben lévő túlzott salakanyag-felhalmozódást, az allergiás terheltséget, az alulműködő vagy túlterhelt szerveket és a szervezet szervi és energetikai gyenge pontjait.
Összességében tehát a Voll-teszt belső szerveink funkciójáról,szabályozó mechanizmusairól, a szervezet vitalitásáról, az egyes szervek alul- vagy túlműködéséről, terheltségéről, a szervek strukturális elváltozásairól ad tájékoztatást és a hozzáértő számára információt a további vizsgálatokhoz, illetve a terápiás terv felállításához.
Aki még időben szeretné megtudni, melyek szervezete érzékenyebb pontjai, min kell(ene) változtatnia, vagy mit kell(ene) alaposabban szemügyre vennie, annak évente egyszer feltétlenül érdemes elvégeztetnie e szelíd állapotfelmérő eljárást, így is tanulva önmagáról!

„Minden, ami belül van, a Felszínen is megjelenik.A Belső megismeréséhez meg kell figyelni a Külsőt.”
Zu Zheng Hen (1280-1358)